https://hartmansoefentherapie.nl/wp-content/uploads/2014/11/DSC_0040-e1536050118218.jpg

Wat doet de kinderoefentherapeut?

Bewegen is belangrijk, zeker voor de ontwikkeling van een kind! Fietsen, schrijven, zwemmen, in de basisschooltijd leert een kind veel nieuwe vaardigheden en meestal gaat dit vanzelf, maar dit is niet altijd het geval. Al doen ze nog zo hun best, soms vinden kinderen het erg moeilijk om een bepaalde activiteit te leren. Dan kan de kinderoefentherapeut helpen!

Kinderoefentherapie is één van de twee officiële specialisaties binnen de oefentherapie. De kinderoefentherapeut is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kinderen met motorische ontwikkelingsproblematieken, wanneer deze een negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren van het kind.

“Mijn kind valt en struikelt zo vaak, waar kan dat aan liggen?”

“Het lukt mijn zoon maar niet om goed leesbaar te schrijven, ook al doet hij nog zo zijn best”

“Onze dochter wil niet meer meedoen met de gymles, want ze vindt het zo moeilijk”

Een kind kan problemen hebben met fijnmotorische activiteiten, zoals schrijven en kleuren, maar ook met grofmotorische activiteiten, zoals balvaardigheid of evenwicht. Wanneer er een achterstand is in de motoriek, kunnen kinderen het niveau van hun leeftijd-/ klasgenootjes niet bijbenen. Dan wordt de kinderoefentherapeut ingeschakeld. Na het uitvoeren van het kinderoefentherapeutisch onderzoek, wordt functioneel, maar spelenderwijs met het kind geoefend om de motorische vaardigheden te verbeteren. Het kind kan zo weer meekomen met zijn of haar leeftijdgenoten en krijgt weer plezier in bewegen. Tijdens deze behandelingen staan spel en plezier centraal!

Voor meer informatie over kinderoefentherapie, neem vrijblijvend contact op!

website K DSCN4574

 

 

logo-kinderoefen